Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μαθητές και μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, τον παιδικό σταθμό τού φιλανθρωπικού σωματείου «Οι Φίλοι τού Παιδιού», στον Κεραμεικό, και προσέφεραν δώρα στα 31 παιδιά που περιθάλπονται εκεί.

Στο πλαίσιο τής φιλανθρωπικής δράσης τού Σχολείου για τα Χριστούγεννα, οι μαθητές πρόσφεραν, εκτός από τα δώρα σε κάθε παιδί, και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τις ανάγκες τής λειτουργίας τού Σταθμού, καθώς οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες και δεν υπάρχει επιχορήγηση από το κράτος.

Η διευθύντρια τού παιδικού σταθμού υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές τού Σχολείου, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους μίλησε για τον Σταθμό. Πρόκειται για έναν χώρο αγάπης και στοργής, όπου μέσα από το παιχνίδι και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βάση των αναπτυξιακών τους αναγκών, τα παιδιά βοηθούνται να συνειδητοποιήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, να ξεφύγουν από τη βία, την παραμέληση και την αδυναμία να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Παρέχει πλήρη σίτιση, ένδυση, προσωπική ατομική υγιεινή και ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Το χρηματικό ποσό που πρόσφεραν οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου, συγκεντρώθηκε από την εκδήλωση τού Σχολείου για τη Μαρία Κάλλας, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και από το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Σχολείο.