Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 ξεκίνησε για τους μαθητές και τις μαθήτριες τού τμήματος Β΄3 τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με έναν αλλιώτικο τρόπο. Αντί για δυο ώρες μάθημα, πήγαν μια… φανταστική βόλτα στο "Κοσμοδρόμιο", με οδηγό τη συγγραφέα κ. Ελένη Κατσαμά...

Η συγγραφέας επισκέφθηκε τα παιδιά, μετά από πρόσκληση τής φιλολόγου τους κ. Έφης Ταμπακάκη, για να συζητήσει μαζί τους για την πολυβραβευμένη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο "Κοσμοδρόμιο".
Πολλά από αυτά τα διηγήματα οι μαθητές και οι μαθήτριες τα είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί στην τάξη τους στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Έτσι, η συνάντηση με τη συγγραφέα τούς έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μαζί της, να λύσουν απορίες που τους είχε δημιουργήσει η ανάγνωση και να μοιραστούν μαζί της σκέψεις και προβληματισμούς αλλά και τις αγωνίες και τους φόβους τους. Ο "περίπατος στο Κοσμοδρόμιο" ολοκληρώθηκε με προτάσεις των παιδιών για το θέμα τού επόμενου βιβλίου τής συγγραφέως, η οποία στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που γνώρισα τα παιδιά της Β3' του Α΄ Λυκείου Αρσακείου και κουβέντιασα μαζί τους, με αφορμή το Κοσμοδρόμιο.
Τα θαύμασα για την ωριμότητα και τη συγκρότησή τους, για το χιούμορ τους, συναισθάνθηκα τους φόβους και τις αγωνίες τους και τα ευχαριστώ ολόψυχα για την εμπιστοσύνη.
Να έχετε τα φτερά σας και τ' αυτιά σας ανοιχτά!
Ευχαριστώ την κυρία Έφη Ταμπακάκη για την πρόσκληση.
Με εκτίμηση,
Ελένη Κατσαμά