Αρσάκεια Ιωαννίνων

Από την Τρίτη 19 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, 89 μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού διαγωνίστηκαν στον σχολικό γύρο τής Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Τα παιδιά μετέβησαν στα Εργαστήρια Πληροφορικής των Αρσακείων Σχολείων, συνδέθηκαν με την ιστοσελίδα τού διαγωνισμού και, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Άννας Μαυροειδή και Αικατερίνης Γλέζου, απάντησαν σε τεστ 25 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, οι οποίες κληρώθηκαν για το κάθε παιδί από την Τράπεζα Θεμάτων τού διαγωνισμού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία όλα τα παιδιά, που διαγωνίστηκαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ευρύ φάσμα τής Οικονομικής Επιστήμης, αλλά και τη σχέση της με την καθημερινότητα και την επικαιρότητα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι και διαγωνιζόμενες μετά το τέλος τού διαγωνισμού πήραν Βεβαίωση Συμμετοχής. Αρκετά παιδιά ξεπέρασαν τη βάση τού σχολικού γύρου (52%) και 6 μαθητές και μαθήτριες, με ποσοστά πάνω από 68%, προκρίθηκαν στον περιφερειακό γύρο τού διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο 2024. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο τού διαγωνισμού είναι οι: Τσιρκινίδης Αναστάσιος, Γ΄ Λυκείου, Παπανότης Χαράλαμπος, Γ΄ Λυκείου, Δουλάμης Αθανάσιος, Β΄ Λυκείου, Σχίζα Φωτεινή, Β΄ Λυκείου, Γιαννάκης Αθανάσιος, Α΄ Λυκείου και Γραικού Άρτεμις, Α΄ Λυκείου.

Την οργάνωση και τον συντονισμό τής Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας για το Σχολείο μας ανέλαβε η καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών κ. Άννα Μαυροειδή.

Το Σχολείο συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν και αυτούς που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση τού διαγωνισμού.