Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, μετά από τιμητική πρόσκληση τού υποδιευθυντή τού Ιδρύματος Έκδοσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (Ι.Ε.Τ.Α.) κ. Γ. Σταματόπουλου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄5 και Γ΄6 τμημάτων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Νομισματοκοπείο τής χώρας μας.

Αν και το συγκεκριμένο ίδρυμα, για λόγους ασφαλείας, δεν δέχεται επισκέψεις σχολείων, χάρη στη βράβευση τής μαθήτριας τού Σχολείου μας Σοφίας Κύρκου στον πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδίου «Παντός Κλίματος», που διεξήγαγε το Μουσείο τής Τράπεζας τής Ελλάδος, προσκάλεσε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των κερμάτων και των μεταλλίων.

Η υποδοχή από τον διευθυντή τού Ι.Ε.Τ.Α. κ. Μ. Κονταξόπουλου ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις τού ιδρύματος από τον υποδιευθυντή του κ. Γ. Σταματόπουλο και τις εικαστικούς κ. Μ. Αντωνάτου και Λ. Παυλή. Τα παιδιά παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των κερμάτων, περιηγήθηκαν στον μουσειακό χώρο τού Νομισματοκοπείου και συζήτησαν με τα στελέχη και τους εργαζομένους για την παραγωγή τού χρήματος.

Στο τέλος τής επίσκεψης ακολούθησε κέρασμα στο κυλικείο. Επίσης, σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά συλλεκτικά νομίσματα και έντυπο υλικό με δραστηριότητες τού Ι.Ε.Τ.Α.. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή και η καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών κ. Άννα Μαυροειδή.

image001