Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016 το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας τού ευρωπαϊκού προγράμματος e-Τwinning - e-Twinning Quality Label για την υλοποίηση τού προγράμματος «The Natural and Cultural Heritage-a Priceless Wealth».


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 με τη συμμετοχή μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών τής Ελλάδας και τής Ρουμανίας. Στο πλαίσιο τού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης «eΤwinning» πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Πρεσβεία τής Ρουμανίας, καθώς και επίσκεψη και φιλοξενία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μαθητών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία αντιστοίχως.
H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα e-Twinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας σειρά κριτηρίων που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης τής δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των e-Twinning δραστηριοτήτων τους.
Για τα παιδιά αποτελεί ενίσχυση στην προσπάθειά τους και για το σχολείο γενικότερη δημόσια επιβεβαίωση τής δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μια ευρωπαϊκή συνεργασία.
Το έργο αξιολογείται βάσει έξι κριτηρίων που έχουν σχέση με τους ακόλουθους τομείς:
1. παιδαγωγική καινοτομία
2. ενσωμάτωση στη διδακτέα ύλη
3. επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών
4. συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών
5. χρήση τής τεχνολογίας
6. αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση.

Υπεύθυνες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες κ. Ραπτάκη (φιλόλογος - υποδιευθύντρια), Χανδάνου (φιλόλογος) και Βαβέτση (θεολόγος).