Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 οι καθηγητές τού Συλλόγου τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν δίωρη επιμόρφωση, στα Εργαστήρια Πληροφορικής των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, που αφορούσε στις ψηφιακές τάξεις στο Λύκειο.

Οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με βάση το αντικείμενο διδασκαλίας τους (Ανθρωπιστικές Σπουδές και Θετικές Σπουδές) και καθοδηγήθηκαν από τρεις συνάδελφους, τους κ. Παναγιώτη Χαλκιαδάκη, Άσπα Αθανασιά, Μαρία Μπουζινέλου, οι οποίοι είχαν επιμορφωθεί με τη σειρά τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από την καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου και μέλος τής Ομάδας Υποστήριξης τής πλατφόρμας e-arsakeio κ. Δήμητρα Ραμπαούνη, στην ανάρτηση υλικού στις ψηφιακές τάξεις.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνάδελφοι επιμόρφωσαν στους υπολογιστές τους εκπαιδευτικούς στο να αναρτούν κείμενα, ποικίλα αρχεία, παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας, διαδραστικές ασκήσεις, φωτογραφίες και ποικίλες πολυμεσικές εφαρμογές σε έναν ψηφιακό χώρο, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ο εκπαιδευτικός και το τμήμα του και όπου ο εκπαιδευτικός  μπορεί να έχει συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το υλικό του και να αναθέτει εργασίες και καθήκοντα απευθείας τους μαθητές του.

Ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα e-arsakeio διαθέτουν από την προηγούμενη χρονιά 2020-2021 τα Αρσάκεια Γυμνάσια, καθώς και οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής από τα Λύκεια.

Την οργάνωση και διεξαγωγή τής επιμόρφωσης ανέλαβε η πληροφορικός κ. Δήμητρα Ραμπαούνη, ενώ τη γενική ευθύνη τής επιμόρφωσης στις ψηφιακές τάξεις είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά.