Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλη Παππά (ΠΕ02) και οι εκπαιδευτικοί κ. Χρύσα Βαβέτση (ΠΕ01) και Δήμητρα Χατζηαγγελάκη (ΠΕ78) συνεργάστηκαν με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως εκπονήτρια και επιμορφώτριες, αντίστοιχα, στα Νέα Προγράμματα Σπουδών, ενώ ο κ. Μάκης Κάτσικας (ΠΕ11) ως επιμορφούμενος. 

Συγκεκριμένα, η κ. Παππά, σε συνέχεια τού ρόλου της ως εκπονήτριας-γλωσσολόγου στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών Γλώσσας για το Λύκειο (2021) λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά, θα επιμορφώσει στις 18 Ιουνίου 2023 όλους τους δασκάλους των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και τής Εκάλης. Τίτλος τής επιμόρφωσης «Από τις (σύγχρονες) σχολικές γραμματικές στα ΠΣ Γλώσσας: μια νέα πρόταση διδασκαλίας με έμφαση στην ουσία τής γλώσσας». Η επιμόρφωση θα επαναληφθεί για τους δασκάλους των σχολείων τής Φ.Ε. στα Γιάννενα το φθινόπωρο 2023 με τη συμμετοχή των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων, Πατρών και Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η θεολόγος κ. Χρυσάνθη Βαβέτση επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως επιμορφώτρια Β΄ για τα νέα Προγράμματα Σπουδών.
Συγκεκριμένα, ανέλαβε την επιμόρφωση σε τμήμα με 14 συναδέλφους θεολόγους, σχετικά με τη νέα μορφή και δομή των νέων ΠΣ, τον τρόπο αξιοποίησης τού νέου οδηγού εκπαιδευτικού, τού ευρετηρίου τεχνικών, αλλά και την οργάνωση και σχεδιασμό τής διδασκαλίας με βάση τις τεχνικές και την αντίστοιχη αξιολόγηση, βασισμένη στην νέα μορφή και στις αρχές των Προγραμμάτων Σπουδών.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, μέσω σύγχρονων συνεδριών, αλλά και ασύγχρονης πλατφόρμας επιμόρφωσης.
Τα τελικά παραδοτέα διδακτικά σενάρια και δραστηριότητες ήταν αποτέλεσμα τής αποδοτικής συνεργασίας επιμορφώτριας και επιμορφούμενων.
Το σχολικό έτος 2021-2022 ολοκλήρωσε με επιτυχία και έλαβε την Πιστοποίηση Επιμόρφωσης Επιμορφωτών, ενώ και την εφετινή χρονιά ανέλαβε ως Επιμορφώτρια Β΄.

Η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη επιλέχθηκε ως Επιμορφώτρια Β΄ και πρόκειται να αναλάβει τμήμα συναδέλφων προς επιμόρφωση σχετικά με τα νέα ΠΣ.
Η ίδια επιμορφώθηκε και έλαβε τη σχετική πιστοποίηση για να επιμορφώσει και να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τα νέα ΠΣ, τις τεχνικές, τον σχεδιασμό και τη δομή των νέων Προγραμμάτων το 2021-2022.

Τέλος, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μάκης Κάτσικας ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρακολούθηση τής επιμόρφωσης τού ΙΕΠ σχετικά με τα νέα ΠΣ και θα λάβει σύντομα τη σχετική πιστοποίηση.
Η επιμόρφωση ήταν σύγχρονη με συνεδρίες μέσω εργαλείων τηλεκπαίδευσης για 4 εβδομάδες, και συνολικής διάρκειας 7 εβδομάδων μαζί με την ασύγχρονη μελέτη στην πλατφόρμα moodle τού ΙΕΠ.
Ο καθηγητής σχεδίασε διδακτικό σενάριο και ολοκλήρωσε τις φάσεις αξιολόγησης στη σύγχρονη και ασύγχρονη φάση τού προγράμματος τής επιμόρφωσης.