Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο Διαγωνισμός Φυσικής 2023 «Αριστοτέλης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, υπό την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Τα θέματα αυτών των διαγωνισμών είναι κατά κανόνα αυξημένης δυσκολίας και περιλαμβάνουν απαραιτήτως και επεξεργασία πειραματικών μετρήσεων, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές και οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.


Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας ευρύτερο τού Σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές τής εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Τούς μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Χρήστος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος και Σοφία Καλοκαιρινού.

Από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συμμετείχαν από την Α΄ τάξη 16, από τη Β΄ τάξη 17 και από την Γ΄ τάξη 10 μαθητές και μαθήτριες.

Βραβείο απέσπασαν: 

από την Α΄ τάξη οι: Θεοφάνης-Αγαμέμνων Καλιντέρης, Λουκία-Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Χρυσηίδα Σούλη, Στυλιανός Σβορώνος και Λουΐζα-Χριστίνα Αποστολάτου

από τη Β΄ τάξη οι: Δημήτριος Σταύρακας, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Σταύρος Χαραλάμπους και Γεώργιος Νικολής

από την Γ΄ τάξη ο Νικόλαος Γάτσιος

Έπαινο έλαβαν :

από την Α΄ τάξη οι: Παναγιώτα Μπούζα, Αλεξάνδρα-Σταματίνα Ηλία

Από τη Β΄ τάξη οι: Μάριος Δεσυνιώτης, Γεράσιμος Τουλάτος, Γεώργιος-Ιωάννης Χατζημιχάλαρος και Βασιλική Κρασσά

Μπορείτε να δείτε τα θέματα των προηγούμενων διαγωνισμών και των ολυμπιάδων Φυσικής, με τις λύσεις τους εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!