Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για τη δράση «La culture en chantant», στις 8 Ιανουαρίου έως 5 Μαρτίου 2024) εργάστηκαν τα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας: από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού το τμήμα τής κ. Έρης Λιάκου, από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης το τμήμα τής κ. Αγγελικής Γεωργακοπούλου και από το Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix, το τμήμα τής κ. Όλγας Δασκαλοπούλου.

Η δράση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Εκάλης, από τους συμμετέχοντες μαθητές και τις συμμετέχουσες μαθήτριες, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Τα τμήματα των τριών σχολείων προσέγγισαν διαθεματικά και συνεργατικά το τραγούδι «Paris sera toujours Paris» τής γνωστής Γαλλίδας τραγουδίστριας Zaz, με σκοπό τη γνωριμία με τον γαλλόφωνο πολιτισμό.

Ο στόχος τής δράσης ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, τη γεωγραφία, την ιστορία και τη γαστρονομία διαφόρων πόλεων τής Γαλλίας μέσα από ποικίλες δραστηριότητες: παρουσιάσεις, quizes, παιχνίδια και τραγούδια, ανακαλύπτοντας διαφορετικές πτυχές τής γαλλικής κουλτούρας μέσα από το γαλλικό τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης των τριών σχολείων αναπτύχθηκαν διασχολικές σχέσεις, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να συμμετάσχουν σε mini quizes, με τα οποία διασκέδασαν μαθαίνοντας και έμαθαν διασκεδάζοντας!

Τη διασχολική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι Συντονίστριες Γαλλικής Γλώσσας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αρίστη Διαμάντη, από την Ανατολική Αττική, Θεοδώρα Λεονταρίδου από τη Β΄ Αθήνας και  Βασιλική Κοντού, από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, καθώς και οι Διευθύντριες κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου (Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης) και Ευδοκία Πατσιλινάκου (Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού).

Την εκδήλωση οργάνωσε η κ. Γιαννικοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.
Ευχαριστούμε και την κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, μουσικό, για τη μουσική διδασκαλία τού γαλλικού τραγουδιού, στο Τμήμα Γαλλικών τού Σχολείου μας.