Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Ψυχικού, και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Φωτεινή Τσαλίκογλου.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή τα βιβλία τής κ. Τσαλίκογλου «Όλα τα ναι τού κόσμου» και «Το Ευτυχισμένο Νησί». Οι μαθητές είχαν ήδη διαβάσει και συζητήσει στην τάξη τους τα βιβλία και απηύθυναν ερωτήσεις στη συγγραφέα, η οποία απάντησε με αμεσότητα και ενδιαφέρον. Όπως τόνισε, ο αναγνώστης συχνά μπορεί να σκεφτεί κάτι που ο ίδιος ο συγγραφέας δεν είχε καν υποψιαστεί όταν έγραφε το βιβλίο του.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής φιλαναγνωσίας των μαθητών και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ίδια η συγγραφέας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη συζήτηση και για τα έργα που είχαν δημιουργήσει με αφορμή τα βιβλία της. Μάλιστα οι εκδόσεις Καστανιώτη ανήρτησαν στο facebook φωτογραφίες και σχετικό σχόλιο, τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ