Αρσάκεια Ιωαννίνων
Συμμετοχή στη «γιορτή λόγου»

Το διάστημα 14-16 Μαΐου 2022 διεξήχθησαν οι Ρητορικοί Αγώνες των Αρσακείων Σχολείων, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας τους λόγω κορωνοϊού.

Μαθηματικοί αγώνες

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, την ημέρα που θα πραγματοποιούνταν οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων Σχολείων, που ακυρώθηκαν λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού χωρίστηκαν σε ομάδες και έλυσαν γρίφους και ασκήσεις και έκαναν μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους, με την καθοδήγηση των καθηγητών Μαθηματικών κάθε τμήματος.

Συνάντηση τής Α΄τάξης με τη συγγραφέα κ. Μαρία Παπαγιάννη

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συναντήθηκαν, στο Θέατρο των Σχολείων, με την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων κ. Μαρία Παπαγιάννη, με αφορμή το βιβλίο της «Χρυσά κουπιά», το οποίο τα παιδιά είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί στις τάξεις τους, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Ημερήσια εκδρομή - Α΄ τάξη

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή τής Α΄ τάξη τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στο Σοφικό Ορεινής Κορινθίας, στην παιδική κατασκήνωση «The Ranch».

Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας τού κόμβου Αθήνας / ΠΔΕ Αττικής / 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής http://v-athina.digifest.info, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διάστημα 10-13 Μαΐου 2022.

Έμφυλη βία

Η έμφυλη βία αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα που μέχρι πρόσφατα κρυβόταν "κάτω από το χαλί" λόγω κοινωνικών στερεοτύπων.

Οι εποχές αλλάζουν, οι νέοι είναι ευτυχώς πιο συνειδητοποιημένοι και η κοινωνία μιλάει πια ανοιχτά.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού εντάχθηκε στο πρόγραμμα το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) για την έμφυλη βία.

Σε κάθε τμήμα διαβάστηκαν δύο διηγήματα, ένα για την παρενόχληση αγοριού και ένα για την παρενόχληση κοριτσιού, τής Ελένης Κατσαμά σε εικονογράφηση τής Μυρτώς Δεληβοριά.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές. Όμως,  ότι η σιωπή των παιδιών για λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανάγνωση των διηγημάτων έλεγε πολλά περισσότερα...

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Ειρήνη Μάρη (υπεύθυνη τού ΚΕΘΙ για την επικοινωνία με τα σχολεία), που, εκτός από την ενσωμάτωση τού Σχολείου στο πρόγραμμα, δέχθηκε να συζητήσει η ίδια με τους μαθητές τού Α΄α τμήματος, στις 31 Ιανουαρίου 2022, καθώς και στο ΚΕΘΙ για τα βιβλία που προσέφερε στο Σχολείο, ώστε να μπορεί να τα αξιοποιεί κάθε συνάδελφος και στο μέλλον.

Τέλος, συγχαρητήρια στους μαθητές που επέδειξαν ωριμότητα και ανοιχτό πνεύμα χωρίς προκαταλήψεις, ενσυναίσθηση και σεβασμό, στοιχεία τα οποία αρκετοί ενήλικοι θα ζήλευαν...

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ορεινή Ναυπακτία 

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εφετινή τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή 95 μαθητών και μαθητριών τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στην Άνω Χώρα τής Ορεινής Ναυπακτίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 13 έως την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο τού αναλυτικού προγράμματος.

Συμμετοχή στο 8ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στο 8ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Πόλεις τού 21ου αιώνα: σε αναζήτηση τής ποιότητας», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 3 Απριλίου 2022, καθώς και το τριήμερο από τη Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Διήμερη εκδρομή Β΄ τάξης

Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού  στο Σοφικό Ορεινής Κορινθίας, στην παιδική κατασκήνωση «The Ranch”.

"Λόγος, Έργο, Νόημα": εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο τού εορτασμού τής θρησκευτικής και εθνικής μας εορτής, οι μαθητές τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, ηλεκτρονικά στις αίθουσες διδασκαλίας, την εκδήλωση που διοργάνωσε το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού για τον εορτασμό τής 25ης Μαρτίου.