Αρσάκεια Ιωαννίνων
«Ημέρες σταδιοδρομίας» Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργάνωσαν και εφέτος από κοινού, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες σταδιοδρομίας». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σ.Ε.Π. στα Αρσάκεια και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22, τη Δευτέρα 29 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021διαδικτυακά, μέσω τής πλατφόρμας Cisco Webex Events.

Οι μαθητές μας ζωγραφίζουν εμπνεόμενοι από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821.

 Μ εαφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, οι μαθητές τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έφτιαξαν ποικίλα ζωγραφικά έργα με σκοπό να πραγματευτούν με νέο βλέμμα την εικονογραφία αυτής τής τόσο σημαντικής ιστορικής περιόδου.

Δράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών με στόχο την πρόληψη τού νοσηρού αυτού φαινομένου.

Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας 

Στο πλαίσιο τής επετείου τής 8ης Μαρτίου η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας και των δικαιωμάτων της οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Γαλλικού Τμήματος τού Α΄ Αρσακείου Γυμνάσιου Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη δρα Σπύρου Τζούλια, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό συναφές με αυτό το θέμα.

Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης 

Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού πραγματοποιήθηκε, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης για τους μαθητές τής Α΄ τάξης.
Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία, ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε και να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σχολικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να περνούν καλύτερα στον ελεύθερό τους χρόνο και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Οι Ιστορικές Αντιλογίες τού Ιδρύματος Λαμπράκη εμπλουτίζουν το μάθημα τής Ιστορίας

Στο πλαίσιο και τού εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση τού 1821 το τμήμα Γ΄γ τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ιστορικές Αντιλογίες» (πατήστε εδώ), με στόχο την προώθηση τού ερευνητικού πνεύματος και την εμβάθυνση σε ιδιαίτερες πτυχές και γεγονότα της Επανάστασης.

Η ανάδυση τής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Συμπόσιο Γυμνασίων τού ASPnet τής UNESCO»

Το Τμήμα Ρητορικής και Επικοινωνίας τής Ζώνης Πολιτισμού τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού προετοιμάζεται εντατικά για να συμμετάσχει τον Απρίλιο στο εφετινό συμπόσιο μαθητών τού ελληνικού δικτύου σχολείων τής UNESCO.

Ανθρωπιστική δράση για στους σεισμόπληκτους τής Σάμου.

Μετά το μεγάλο σεισμό που έγινε στη Σάμο, στις 30 Οκτωβρίου 2020, το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συμμετείχε στην κοινή προσπάθεια των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

Οι μεγάλοι συνομιλούν με τους μικρούς

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 την 1η και 2η διδακτική ώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Αδ του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, συναντήθηκαν διαδικτυακά με την πολυβραβευμένη συγγραφέα, υποψήφια για το διεθνές βραβείο Άντερσεν 2022 και Πρέσβειρα για το Παιδικό βιβλίο για τη διετία 2021-2022, κ. Μαρία Παπαγιάννη.

"Οι Τρεις Ιεράρχες απέναντι στον πόνο και την ασθένεια"

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου 2021,οι θεολόγοι του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κα Φοίβη Κατσαμπάνη και κ. Ντόκος Γιώργος ετοίμασαν κάποιες δράσεις με θέμα: "Οι Τρεις Ιεράρχες απέναντι στον πόνο και την ασθένεια".