Αρσάκεια Ιωαννίνων
"Η Επιστήμη των Χριστουγέννων"

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2022, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η μαθητική και η εκπαιδευτική κοινότητα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού γιόρτασαν τα Χριστούγεννα.

Παρουσίαση τού λογοτεχνικού βιβλίου «Τίγκρε»

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Λογοτεχνίας, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού υποδέχθηκαν τον συγγραφέα κ. Παναγιωτάκη και μίλησαν μαζί του για το βιβλίο του «Τίγκρε», το οποίο είχαν ήδη διαβάσει.

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και με την έγκριση τού Συλλόγου Καθηγητών, οι μαθητές των Γγ και Γδ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας τού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές των Γα και Γβ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη εξαιρετικού ενδιαφέροντος στο Μουσείο Ιστορίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τού Α΄ Αρσακείου Γυνασίου Ψυχικού, μετά από έγκριση τού Συλλόγου Καθηγητών, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Διδακτική επίσκεψη στο CityLab στον Άλιμο

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, μετά από έγκριση τού Συλλόγου Καθηγητών και στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 οργάνωσε διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές τής Β΄ τάξης στα εργαστήρια STEM, Ρομποτικής και Ψηφιακών Δεξιοτήτων τού CityLab, σε ένα τόπο γνώσης, δημιουργίας και διασκέδασης.

«Ημέρες Σταδιοδρομίας» 

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργάνωσαν και εφέτος από κοινού, για 13η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση "Ημέρες Σταδιοδρομίας".

Βιωματικό εργαστήριο στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe

Στο πλαίσιο τής βιωματικής προσέγγισης τής γερμανικής γλώσσας οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος τής Γ΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe και έλαβαν μέρος σε εργαστήριο, στη γερμανική γλώσσα, με θέμα τη βιωσιμότητα.

Από την ελιά στο ελαιόλαδο...

Στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Από την ελιά στο ελαιόλαδο», που πραγματοποείται στον Όμιλο Χημείας Αρσακείων Ψυχικού και στο Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, με επιστημονικό σύμβουλο τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας κ. Αντώνη Καλοκαιρινό, οι μαθητές τού ομίλου γνώρισαν το «λιομάζωμα», την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Ανακαλύπτουμε το γεωλογικό παρελθόν τής Ελλάδας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού τμήματος Β΄β τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Γεωλογίας-Γεωγραφίας, που διδάσκονται με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών τους.