Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με σύνθημα "Ανακάλυψε την επιστήμη στην καθημερινότητά σου", το εφετινό "Athens Science Festival" πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη τού Δήμου Αθηναίων, από τις 17 έως τις 22 Mαρτίου 2015. Το εν λόγω φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων τού Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, το Μουσείο Φωταερίου τής Τεχνόπολης τού Δήμου Αθηναίων και τής Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, λοιπόν, που γίνεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα, προσκάλεσε τους μαθητές  να εξερευνήσουν τις επιστήμες που μας περιβάλλουν.
Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές τής Β΄ και τής Γ΄ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που παρακολουθούν τo τμήμα «Πειράματα» στη Ζώνη Πολιτισμού και Αθλητισμού, επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, τα εκθεσιακά περίπτερα και τους χώρους τού φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησαν δραστηριότητες που αφορούσαν σε τομείς όπως: Αστρονομία και Διάστημα, Αειφόρος Ανάπτυξη, Βιολογία, Επιστήμες Περιβάλλοντος, Επιστήμες Υγείας, Ιστορία και Φιλοσοφία τής Επιστήμης, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Πληροφορική και Ψηφιακή Τεχνολογία, Ρομποτική, Τέχνη και Επιστήμη, Φυσική κ.ά.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Μαρίζα Μπέσα και Χρήστος Γεωργίου, καθώς και η καθηγήτρια Τεχνολογίας  κ. Γαλιάνδρα Λένα.