Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με σύνθημα "Η επιστήμη και η έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον" διοργανώθηκε η εφετινή «Βραδιά τού ερευνητή»  την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
H "Βραδιά τού ερευνητή" είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή τού Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των Marie Sklodowska-Curie Actions, και αποτελούν πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό -μεταξύ άλλων- την προώθηση τού επαγγέλματος τού ερευνητή στην Ευρώπη. Το 2015 η "Βραδιά Ερευνητή" συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής.
Στην Αθήνα, η εφετινή γιορτή μεταφέρθηκε από τον φιλόξενο κήπο τού ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στους εντυπωσιακούς χώρους τού Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός κόσμος" τού Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οδό Πειραιώς, ενώ τη διοργάνωση ανέλαβε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, επιφυλάσσοντας πολλές επιστημονικές εκπλήξεις στους φίλους τής επιστήμης και όχι μόνο.
Τις εκδηλώσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τού Ι.Μ.Ε., όπου παρουσιάστηκε η δράση μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά. Το κεντρικό αμφιθέατρο φιλοξένησε ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, ενώ υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το CERN και μήνυμα αστροναύτη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Στην αίθουσα "Θόλος" προβλήθηκαν ειδικά προσαρμοσμένα ντοκιμαντέρ και βίντεο εικονικής πραγματικότητας, ενώ στον εξωτερικό χώρο στήθηκαν τηλεσκόπια, ένα βαθυσκάφος και πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τη θάλασσα. Τη βραδιά γέμισε με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία, με τη συμμετοχή ερευνητών-καλλιτεχνών.
Τους μαθητές τού Σχολείου συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Χρήστος Γεωργίου και Ελευθέριος Πολίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων κ. Δημήτριος Κλαυδιανός.