Αρσάκεια Ιωαννίνων
Tην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα επίδοσης των βαθμών Α΄ τριμήνου, μια γλυκιά υποδοχή περίμενε γονείς και μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.
Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο τού Σχολείου ετοίμασε ένα μικρό παζάρι με διάφορα εδέσματα, όπως κέικ, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σάντουιτς και κρέπες που παρασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν και ο πάγκος με τα χριστουγεννιάτικα χειροποίητα γούρια που έφτιαξαν με πολύ γούστο και μεράκι και διακόσμησαν με χριστουγεννιάτικες πινελιές οι μητέρες μαθητών και μέλη τού Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φωτοπούλου (μητέρα τής μαθήτριας Μ. Μπάκα), Παπαδημοπούλου (μητέρα τής μαθήτριας Κ. Μελακοπούλου) και Φλώκου (μητέρα τής μαθήτριας Α. Μπακούλα). Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν θα δοθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό και το υπόλοιπο για την ενίσχυση τού ταμείου τού 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι συμμετείχαν και ομάδες μαθητών τής Β΄ τάξης των εικονικών επιχειρήσεων που συστήνονται στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Τεχνολογίας. Μάλιστα οι μαθητές ετοίμασαν διάφορα προϊόντα και γλυκίσματα και τα τοποθέτησαν σε συσκευασίες με το όνομα και το λογότυπο των επιχειρήσεων τους στους πάγκους που είχαν διακοσμήσει με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν θα δοθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό και το υπόλοιπο για την κάλυψη των εξόδων τής επιχείρησης (κόστος παραγωγής προϊόντων, κατασκευή μακέτας κ.λπ.).
Η προσπάθεια τους στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού όλα όσα είχαν ετοιμάσει έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές κατάφεραν να δώσουν μια ευχάριστη και γιορτινή νότα στην αγωνία που είχαν όλοι για τους βαθμούς.
Την επιμέλεια τής χριστουγεννιάτικης εορταγοράς είχαν οι καθηγήτριες οι κ. Ε. Σκούμπου και Ε. Γαλιάνδρα.