Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, και κατά τη διάρκεια τής 4ης σχολικής ώρας, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, έλαβε χώρα η εορτή προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών για τους μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απόδοση τού απολυτικίου των Τριών Ιεραρχών από χορωδία καθηγητών και μαθητών, υπό τη διεύθυνση τού κ. Χαρίτωνος Γραικού, Υποδιευθυντή τού Σχολείου.
Ακολούθως, οι μαθητές Αγγελίνα Σκιαδά (Γ΄δ), Ιφιγένεια Τριανταφύλλου (Γ΄β) και Νικήτας Βέμμος (Γ΄α) παρουσίασαν συνοπτικά τον βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών (Βασιλείου τού Μεγάλου, Γρηγορίου τού Θεολόγου και Ιωάννου τού Χρυσοστόμου).
Το κύριο μέρος τής εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία τού Αιδεσιμολογιωτάτου π. Αλεξάνδρου Καρυώτογλου, διακεκριμένου θεολόγου, παλαιού καθηγητή των Αρσακείων Σχολείων και πεπειραμένου παιδαγωγού.
Ο π. Αλέξανδρος, με αφορμή την παιδαγωγική διάσταση τής διδασκαλίας των τιμωμένων αγίων, αναφέρθηκε στη σημασία και τον ρόλο τής παιδείας  στην πορεία τού μαθητή. Με έναυσμα μικρές ιστορίες από την εκπαιδευτική πορεία του, διαλέχθηκε με τους μαθητές θέτοντας προβληματισμούς, οι οποίοι απασχολούν τον έφηβο μαθητή, αναδεικνύοντας τη σημαίνουσα θέση τής παιδείας αλλά και τον καίριο χαρακτήρα που αυτή κατέχει στη διαμόρφωση τού παιδιού και στην ανάπτυξή του σε σκεπτόμενο πρόσωπο.
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Σχολείου μας εκκλησιάστηκαν στο παρεκκλήσιο τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας. Μετά το πέρας τής θείας λειτουργίας, ο λειτουργός π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου ευλόγησε την καθιερωμένη αρτοκλασία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και μίλησε στους μαθητές σχετικά με την προσωπικότητα και το έργο των τιμωμένων Ιεραρχών.