Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου), ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε μαραθώνιο ανάγνωσης ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 19 Μαρτίου 2016, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, στο Κολωνάκι. Σε αυτόν έλαβαν μέρος η καθηγήτρια Γαλλικών των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και οι μαθητές της Αλεξάνδρα Κουρπά  (Β΄ τάξη Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού) και Κωνσταντίνος Βερβεσός και Αθανασία Μαγκλάρα (Αρσάκειο Κλασικό Λύκειο Ψυχικού).
Οι μαθητές και η καθηγήτριά τους ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες τού μυθιστορήματος τού Γάλλου συγγραφέα Michel Tournier "Les Roi des Aulnes", κάνοντας νοηματική ανάγνωση σε ένα από τα κεφάλαια τού βιβλίου, παρουσία καθηγητών και φίλων τής γαλλικής γλώσσας. Το μυθιστόρημα αυτό δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1970 από τις εκδόσεις Gallimard καιτην ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον συγγραφέα όσο και την ιστορία τού συγκεκριμένου βιβλίου μέσα από σύντομη ανάλυση που έγινε στην τάξη στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στον μαραθώνιο ανάγνωσης. Έχοντας, λοιπόν, προετοιμαστεί και παρουσιάσει πολύ καλά το απόσπασμα το οποίο διάβασαν, οι μαθητές απέσπασαν ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.