Αρσάκεια Ιωαννίνων
Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα MUN/ Debate τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, αφού οι μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου που έχουν επιλέξει το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών ως μάθημα ζώνης αλλά και της Β΄ Γυμνασίου, που προετοιμάζονται μαζί τους κάθε Παρασκευή απόγευμα από την υπεύθυνη καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν στα αγγλικά ρητορικά αγωνίσματα «Impromptu» και «British Parliamentary Debate», συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια τού έτους σε πολλές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.
Στη διάρκεια τής προετοιμασίας τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν παγκόσμια ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία τού περιβάλλοντος, η οικονομική κρίση, η τρομοκρατία, το προσφυγικό, να εξασκηθούν στην επιχειρηματολογία και να μυηθούν σε δεξιότητες ζωής (Life Skills) μέσω βιωματικών δράσεων.
Στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016 7 μαθητές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Debate Moraitis Cup των Σχολών Μωραΐτη, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 90 ομάδες από γυμνάσια και λύκεια τής Αθήνας και τής Θεσσαλονίκης, όπου και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις.
Στις 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2016 15 μαθητές έλαβαν μέρος στο τετραήμερο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών ATSMUN, που διοργάνωσαν για πρώτη φορά τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία στη Πάτρα με τη συμμετοχή 300 μαθητών, εκπροσωπώντας την Ισπανία, την Υεμένη, τη Λευκορωσία και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στο Συμβούλιο τού ΟΗΕ για την αντιμετώπιση τής τρομοκρατίας.
Στις 4 έως 6 Μαρτίου 7 μαθητές έλαβαν μέρος στο 6ο τριήμερο Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών PSMUN των Εκπαιδευτηρίων τού Πλάτωνα, όπου συμμετείχαν 600 μαθητές από 11 χώρες, εκπροσωπώντας τη Ρουμανία και τη Διεθνή Αμνηστία.
Τέλος στο πλαίσιο τής ημερίδας "Ανοιχτό Σχολείο", που διοργανώθηκε από κοινού από τα Α΄ και Β΄ Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, όλοι οι μαθητές έλαβαν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι προσομοίωσης τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «Border Country» και σε δραματοποιημένη παρουσίαση τής ελληνικής υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης.
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο τού Σχολείου, όπου προβλήθηκαν βίντεο από τις δραστηριότητες, οι μαθητές τής ομάδας μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία συμμετοχής τους και έλαβαν τα διπλώματα των συνεδρίων που απένειμε η Διευθύντρια κ. Ε. Ταμπακάκη.

image001