Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ο απογευματινός Θεατρικός Όμιλος ENGLISH THEATRE CLUB των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαίρη Μαρίν, παρουσίασε εφέτος το μιούζικαλ "Η  μελωδία τής ευτυχίας" σε 3 παραστάσεις, 1  και 8 Απριλίου 2016, στα Πολιτιστικά Διήμερα των Α΄ και Β΄ Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού και σε επίσημη απογευματινή για τους γονείς.
Το έργο βασίζεται στο σενάριο και τα τραγούδια τής ταινίας "Η Μελωδία τής Ευτυχίας", ενός μιούζικαλ παραγωγής 1965, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ. Πρωταγωνιστές τής ταινίας ήταν η Τζούλι Άντριους και ο Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ τού Μπρόντγουεϊ, τού οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν.
Το μιούζικαλ τού Μπρόντγουεϊ όπως και η ταινία βασίστηκαν με τη σειρά τους στο αυτοβιογραφικό βιβλίο τής Μαρίας φον Τραπ "The Story of the Trapp Family Singers".
Σάλτσμπουργκ 1937: Η Μητέρα Ηγουμένη αποφασίζει να στείλει τη δόκιμη μοναχή Μαρία για να αναλάβει τη θέση γκουβερνάντας για τα 7 άτακτα παιδιά τού πλοιάρχου Φον Τραπ. Η Μαρία καταφθάνει με ενθουσιασμό στο σπίτι και αντιλαμβάνεται πως ο πλοίαρχος αντιμετωπίζει τα παιδιά του ψυχρά σαν μέλη πληρώματος ενός από τα πλοία που διοικεί. Όταν ο πλοίαρχος επιστρέφει από το ταξίδι του, έχοντας στο πλάι του τη Βαρόνη Έλσα Σρέντερ και τη θεία Μαξίν, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει. Το σπίτι έχει πλημμυρίσει από μουσική.
Μερικά από τα τραγούδια του μιούζικαλ, όπως "Edelweiss", "My Favorite Things", "Climb Every Mountain", "Do-Re-Mi", "Sixteen Going on Seventeen", "The Lonely Goatherd" ,"The Sound of Music"," So long Farewell" έχουν αντέξει στο πέρασμα τού χρόνου.
Η ταινία βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Το 2001 η ταινία "The Sound of Music" χαρακτηρίστηκε από τη Βιβλιοθήκη τού Αμερικάνικου Κογκρέσου ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών για την πολιτιστική, ιστορική και αισθητική σημασία της.
Το έργο, στο Σχολείο μας, ετοιμάστηκε από μαθητές και των δύο Γυμνασίων που συμμετέχουν στον απογευματινό όμιλο Αγγλικού θεάτρου ENGLISH THEATRE CLUB.
Τους απαιτητικούς ρόλους ερμήνευσαν εξαιρετικά οι: Θεμιστοκλής Αντωνάκος (Β΄τάξη), Ελένη Χατζησταυρίδη, Άρτεμις Ζωάκου, Ήβη Γαλανού, Μαρία-Νεφέλη Καραγρηγορίου , Κωνσταντίνος Γεωργούλιας, Ροδάνθη Καραβασίλη, Δημήτρης Γούτας, Κωνσταντίνα Κατσάκου, Βαρβάρα Καραβίδα, Αλίκη Καραδημητροπούλου, Αντωνία Ανανία , Σοφία Σπανού, Βενετία Γιαννακοπούλου (Α΄τάξη).
Την προσαρμογή σεναρίου,τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έκανε η καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη τού ομίλου κ. Μαίρη Μαρίν.