Αρσάκεια Ιωαννίνων
Oι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού A΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β’ ξένη γλώσσα, με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, και κέρδισαν στον Διαγωνισμό τής Γαλλοφωνίας 2017 το Grand Prix, συμμετείχαν σε θερινό επιμορφωτικό πρόγραμμα.
Το atelier πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, από 3 έως και 7 Ιουλίου 2017, και ήταν το δώρο που προσέφερε το Γαλλικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία, σε πέντε από τους δέκα μαθητές τής τάξης που κέρδισαν στον Διαγωνισμό.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα εξής:
Α) 09.00 – 11.30, webradio
B) 12.45 – 14.00, Arts plastiques.
Τα σεμινάρια έγιναν από διακεκριμένους Γάλλους ειδικούς.
Η κ. Pascaline Bossu, εξειδικευμένη στον τομέα αυτό, πραγματοποίησε το Webradio, ενώ η κ. Anouck Baudouin, ζωγράφος, έκανε το σεμινάριο εικαστικών.
Η θεματολογία των δύο αυτών ateliers ήταν "Τέχνες και Αφρική".
Την τελευταία ημέρα, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, έγινε μια γιορτή - ανοικτή μέρα για τους γονείς, οι οποίοι καταρχήν παρακολούθησαν τη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή που πραγματοποίησαν εκείνη την ώρα τα παιδιά, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έκθεση των έργων που δημιούργησαν οι μαθητές στο διάστημα αυτό: σκίτσα και μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά.
Υπεύθυνος τού θερινού εκπαιδευτικού επιμορφωτικού προγράμματος ήταν ο κ. Michael Gaupillat.
Οι μαθητές Βαζαίου Αγγελική, Δημητρόπουλος Μιχάλης, Καλλιώρα Γεωργία, Καïσαρλή Αργυρώ, Κουρπά Αλεξάνδρα και Τσιατά Σεμέλη, που συμμετείχαν στο atelier, και η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου ευχαριστούν θερμά τη Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου που με την συγκατάθεσή της το Σχολείο ανέλαβε τα έξοδα τού έκτου μαθητή που δήλωσε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό.