Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου (Γ΄β, Γ΄γ) τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εξόρμηση στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται προσωρινά στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.
Οι μαθητές αρχικά περιηγήθηκαν στους χώρους τής βιβλιοθήκης, είδαν τα χειρόγραφα των έργων τού Αντώνη Σαμαράκη και απόλαυσαν τη συλλογή των 35000 βιβλίων τού γλωσσολόγου Γιάννη Ψυχάρη.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής έκθεσης ‘‘Γλωσσόpolis’’ 
και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πιο βαθιά, ουσιαστικά και ολοκληρωμένα διάφορους σταθμούς τής γλώσσας.
Η «Γλωσσόπολις» αποτελείται από 14 διαφορετικούς «σταθμούς»/stands, που αφορούν στη χρήση των λέξεων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα.
Είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η σχετική θεματολογία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη γλώσσα των νέων, τον γλωσσικό σεξισμό, τα περιθωριακά ιδιώματα, τα γνωστά σε όλους μας Greeklish και την αργκό τού διαδικτύου, τη γλωσσική ορθότητα, τη γλώσσα τής πολιτικής, τις διαλέκτους και τα ιδιώματα, τα λόγια στοιχεία, τη διδασκαλία τής γλώσσας σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, το γλωσσικό χιούμορ, τη νέα ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, τον γλωσσικό δανεισμό (δηλαδή τις λέξεις που έχουν εισχωρήσει στη νέα ελληνική από άλλες γλώσσες), τις διεθνείς επιρροές που έχει ασκήσει η νέα ελληνική, καθώς και τη γλώσσα στη λογοτεχνία.
Ακολούθησε περίπατος στο άλσος Βεϊκου.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι κ. Λαγουρού Μ., Τρούλλου Ε., Μανιώτη και Κατηνιώτης.