Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού είχαν τη σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούν τον μεγάλο συνθέτη κ. Θάνο Μικρούτσικο και να συνομιλήσουν μαζί του, με αφορμή το αφιέρωμα στο έργο τού μουσικού που ετοιμάζει το Σχολείο τους για το εφετινό πολιτιστικό διήμερο.
Οι μαθητές είχαν προηγουμένως ακούσει και επεξεργαστεί δημιουργικά τραγούδια τού συνθέτη, διατρέχοντας όλους τους σταθμούς τής σαραντάχρονης πορείας του στον χώρο τής σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Ο Θάνος Μικρούτσικος άνοιξε τις πόρτες τού φιλόξενου σπιτιού του και υποδέχθηκε τους μαθητές με αμεσότητα και ζεστασιά.
Τους αφηγήθηκε πώς αναπτύχθηκε η σχέση του με τη μουσική από τα παιδικά του κιόλας χρόνια και απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν τα παιδιά.
Τους μίλησε για τη ζωή του και τα βιώματά του και τους περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και συνθέτει τη μουσική του.
Τα προέτρεψε, επίσης, να μοχθούν για να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς, όπως τόνισε, δεν αρκεί το ταλέντο, αλλά χρειάζεται πάντα και πολλή δουλειά.
Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές που τους συνόδευαν εντυπωσιάστηκαν από την ανθρωπιά, την απλότητα και τη σοφία τού μεγάλου δημιουργού.
Η συνάντηση έκλεισε με τον Θάνο Μικρούτσικο να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο του και να τραγουδά μαζί με τα παιδιά μεταξύ άλλων τη «Ρόζα» του, το «Πάντα Γελαστοί» και την «Πιο όμορφη θάλασσα»...