Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων και ο Σύλλογος διδασκόντων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούν, στο θέατρο των Σχολείων, τον Αντρί Σνερ Μάγκνασον, έναν από τους πιο πολυμεταφρασμένους Ισλανδούς συγγραφείς, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.


Γεννημένος το 1973, ακτιβιστής για το περιβάλλον, υποψήφιος για την προεδρία τής Ισλανδίας το 2016, έγραψε βιβλία που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ως θεατρικά έργα σε 35 χώρες.
Οι μαθητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί στις τάξεις τους, μαζί με τις φιλολόγους τους, το έργο τού συγγραφέα «Τιμακιστάν: το σεντούκι τού χρόνου», ενώ σε μεταναγνωστικό επίπεδο είχαν γράψει δικές τους σκέψεις και συναισθήματα με αφορμή το βιβλίο και είχαν ασχοληθεί με ποικίλες κατασκευές, αξιοποιώντας την εφευρετικότητα και τη φαντασία τους. Στην εκδήλωση οι μαθητές μοιράστηκαν με τον συγγραφέα, στην αγγλική γλώσσα, απορίες, σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν από την ενασχόλησή τους με το βιβλίο.
Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που εμπλούτισε τις γνώσεις και κέντρισε τη φαντασία όλων.