Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, στην έναρξη τού Πολιτιστικού Διημέρου τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές τού Σχολείου είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν ένα φωνητικό συγκρότημα μαθητριών από την ΕΣΤΙΑ (Κέντρο Μέριμνας και Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αναπηρία).

Αρχικά με ένα βίντεο οι μαθητές τού Σχολείου ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΣΤΙΑ από το 1982, ενώ οι γλυκύτατες πέντε χορωδοί, υπό την καθοδήγηση τής μουσικής τους εμψυχώτριας και μονωδού κ. Παυλοπούλου Βιργινίας, τραγούδησαν για τους μαθητές τραγούδια γεμάτα αισιοδοξία και υπέροχα νοήματα, περνώντας έτσι το μήνυμα τής αγάπης, τής ψυχικής δύναμης και κυρίως τής αίσθησης ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, αρκεί να το θέλουν...

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά τις μαθήτριες από την ΕΣΤΙΑ για το υπέροχο μάθημα ζωής που έδωσαν, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη Θεματική Εβδομάδα τού Σχολείου σχετικά με τις κοινωνικές διακρίσεις, καθώς και για την τόσο χαρούμενη μουσική τους παρουσίαση!