Αρσάκεια Ιωαννίνων

Κατά τη διάρκεια τού Πολιτιστικού Διημέρου λειτούργησε στο χολ των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η ετήσια Έκθεση Τεχνολογίας με δημιουργίες μαθητών τής Α΄και Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.

Οι μαθητές τοποθέτησαν τα ομοιώματα τεχνολογικών αντικειμένων που είχαν κατασκευάσει στο μάθημα τής Τεχνολογίας κατά το σχολικό έτος 2018-2019, σε πάγκους που είχαν στηθεί στο μεγάλο χολ των Σχολείων για να φιλοξενήσουν τα έργα τους σε μια διήμερη έκθεση.

Στα τεχνολογικά επιτεύγματα που επέλεξαν να κατασκευάσουν οι μαθητές τής Α΄τάξης, από διάφορους τομείς τής Τεχνολογίας, έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν απλά υλικά και τεχνικές που συντέλεσαν στην  καλλιέργεια τόσο των κατασκευαστικών τους δεξιοτήτων όσο και της συνδυαστικής τους σκέψης.

Οι μαθητές τής Β΄τάξης προσπάθησαν στις μακέτες τους να αναπαραστήσουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο  τις κτηριακές εγκαταστάσεις εταιρειών, με τις οποίες είχαν επιλέξει να ασχοληθούν.

Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας ρόλους διευθυντών επιχειρήσεων και με ευχάριστη διάθεση συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό.

Στο πλαίσιο δημιουργίας των εικονικών τους επιχειρήσεων, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, ημέρα επίδοσης των ελέγχων τού Α΄τετραμήνου, οι μαθητές τής Β΄τάξης παρέθεσαν διάφορα προϊόντα και γλυκίσματα συσκευασμένα με το όνομα και το λογότυπο των επιχειρήσεων τους σε πάγκους που είχαν διακοσμήσει .
Μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν θα δοθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό και το υπόλοιπο στην κάλυψη των εξόδων τής εικονικής επιχείρησης (κόστος παραγωγής προϊόντων, κατασκευή μακέτας κ.λπ).
Υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια κ. Ε.Γαλιάνδρα.