Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Α΄β και Α΄γ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν ομιλία με θέμα «Ασφάλεια από κακόβουλο λογισμικό» από τον κ. Κωνσταντίνο Πατσάκη , επίκουρο καθηγητή τού Τμήματος Πληροφορικής τού Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πληροφορικής «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγελική Μιχαήλ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν με τους μαθητές αφορούσαν στις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο τής Πληροφορικής, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατσάκης αναφέρθηκε στην ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων και στους τρόπους προστασίας από κακόβουλα λογισμικά που σκοπό έχουν την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τους κινδύνους από λογισμικά  με ιούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με την προσέγγιση τού κ. Πατσάκη και μπόρεσαν να επιλύσουν πολλές απορίες τους σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συσκευών.