Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, μετά την πρωινή προσευχή, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο τού Σχολείου, μια παρουσίαση τής ομάδας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δράσης τού Σχολείου, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών προκειμένου να μην μεταχειρίζονται προϊόντα μιας χρήσης.

Οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης Κολίντζα Ειρήνη και Πισλή Κωνσταντίνα, και τής Β΄ τάξης Θεοφανοπούλου Ναταλία και Παπαδημητρίου Χρυσούλα, που ετοίμασαν την παρουσίαση, έκρουσαν σε όλους μας τον κώδωνα τού κινδύνου, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η γη μάς προσφέρει υπέροχα πράγματα, υπέροχες εμπειρίες, και δεν ζητάει τίποτα σε αντάλλαγμα. Πλέον όμως ο πλανήτης δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, και έχει έρθει η ώρα να τον βοηθήσουμε, για να μπορούν και οι επόμενες γενιές να χαρούν τη ζωή στη γη…
Η προστασία τού περιβάλλοντος εν τέλει είναι δική μας υποχρέωση. Πάντα ήταν δική μας υποχρέωση, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα για δραστικά μέτρα. Βοηθήστε με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε, γιατί ο χρόνος μας τελειώνει, οι πάγοι λιώνουν, πολλά ζώα βρίσκονται υπό εξαφάνιση, και ο πλανήτης μας δεν αξίζει τέτοια κακομεταχείριση…
Η επόμενη γενιά αξίζει να δει τον κόσμο τόσο όμορφο όσο τον βλέπουμε εμείς τώρα, αξίζει να δει παραλίες χωρίς σκουπίδια. Δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε από τους απογόνους μας τη ζωή τους...»