Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, το πρωί, μαθητές, γονείς και καθηγητές τού Α΄και Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη την παράσταση τής ομάδας "C.For Circus" "Ως την άκρη τού κόσμου" τής Μαρίας Παπαγιάννη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Χατζηαγγελάκη και μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Το έργο είναι ένα ταξίδι που ξεκινούν δυο μικρά παιδιά που έχασαν τα πάντα: το σπίτι, τους αγαπημένους, τους φίλους τους, τον κόσμο τους, γενικά, όπως τον ήξεραν.

Για να μπορέσουν να ζήσουν θα περπατήσουν, θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν, θα παλέψουν και θα χρειαστεί να φτάσουν ως την άκρη τού κόσμου...

Έται, μετά από μια καταστροφή οι ήρωες  αναζητούν το «σημείο Χ», την ασφάλεια, το σπίτι τους...
Στον δρόμο τους θα συναντήσουν ένα  οπλήθος από παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω.

"Δεν είναι όλα όπως φαίνονται... Ένας άνθρωπος που σου χαμογελάει δεν είναι πάντα φίλος, κάποιος που είναι πολύ διαφορετικός από σένα δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός. Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! Κι αυτό είναι όλη η αλήθεια και η δύναμη που χρειάζεσαι!"

Οι ήρωες τής ιστορίας, που το ξέρουν καλά αυτό, επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής. Μια πειρατική περιπέτεια που μάγεψε όλους, μικρούς και μεγάλους θεατές, οι οποίοι βγήκαν από το θέατρο σιγοτραγουδώντας τους στίχους τής Μαρίας Παπαγιάννη που τόσο ταιριαστά έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος.