Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 μαθητές, γονείς και φίλοι τού Α΄ και τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν στο Θέατρο Βεάκη την παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας» τού William Shakespeare, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τους Αιμ. Χειλάκη, Δημ. Πιατά, Αθ. Μαξίμου και Μιχ. Σαράντη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα τού William Shakespeare, συνθέτει ένα ερωτικό γαϊτανάκι σε μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει, παράλληλα, έναν σκοτεινό και βίαιο χαρακτήρα.

Στο έργο αυτό, που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία.
Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας.

Λίγο πριν τον γάμο τού βασιλιά τής Αθήνας Θησέα με τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη τέσσερεις νέοι καταφεύγουν στο δάσος τής Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο τού πόθου τους...
Είναι μια νύχτα τού μεσοκαλόκαιρου, μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν, και οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις των ηρώων σύντομα θα πραγματοποιηθούν.
Στο μυθικό δάσος τής Αθήνας οι ερωτευμένοι νέοι έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών, με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ, και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων.
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων.

Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα ονειρικό παραμύθι.
Μέσα στο δάσος, έναν χώρο μαγικό και επικίνδυνο, οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη γίνονται ανεξέλεγκτα, και άνθρωποι και θεοί έρμαια τού ερωτικού τους πάθους...