Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 μαθητές γονείς και φίλοι τού Α΄ και τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, την παράσταση, που συνεχίζεται για 2η χρονιά μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι,  «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» τού Σάιμον Στήβενς, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με τους ηθοποιούς Γ. Νιάρρο, Κ. Λυπηρίδου και Κ. Καρβούνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο έργο πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Κρίστοφερ Τζον Φράνσις Μπουν, που ξέρει όλες τις χώρες τού κόσμου με τις πρωτεύουσές τους και  όλους τους πρώτους αριθμούς μέχρι το 7507.

Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ο Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο τής γειτόνισσάς του, τής κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι...
Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση.
Στη συνέχεια, παρά την απαγόρευση τού πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο τού σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί.
Με την ενθάρρυνση τής δασκάλας του θα καταγράψει όλα τα στοιχεία τα οποία  θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο στη σχολική γιορτή...

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα Μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα τής καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους.
Η "αστυνομική έρευνά" του, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω.
Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή..
Πρόκειται για μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα Μαθηματικά και τα χρώματα.

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, τού οποίου έργα έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές στο Θέατρο τού Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή τού πολυβραβευμένου μυθιστορήματος τού Μαρκ Χάντον "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα", η οποία κέρδισε 7 βραβεία Ολίβιε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο τού Λονδίνου το 2013.
Έκτοτε έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Μεξικό, στην Κορέα, στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στο Ισραήλ και στην Ελλάδα, κερδίζοντας πολλά σημαντικά βραβεία.