Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση, την παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» τού Μολιέρου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Γραικός, Μιχόπουλος, Σερβετά, Σούσου, Κουτρομάνου και Ντόκος.


Ο Μολιέρος είναι ο Γάλλος δημιουργός που, με το στυλ και το χιούμορ του, έκανε το θέατρο καθρέφτη τής κοινωνίας. Η παράσταση ταξίδεψε τους μαθητές μέσα στον χρόνο, με όμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική. Επτά ηθοποιοί επί σκηνής «πλέκουν» τριγύρω από έναν ιδιότροπο και φιλάργυρο ηλικιωμένο την καλύτερη κωμωδία τής εποχής. Μπερδέματα και πολύ χιούμορ δημιουργούν το τέλειο έργο, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση.
Ο Αργκάν αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα. Θέλει να παντρέψει την κόρη του Αγγελική με έναν γιατρό, προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Ο αδελφός του Βεράλδος, σε συνεργασία με την υπηρέτρια τού Αργκάν Τουανέττα, θα προσπαθήσει να τον "θεραπεύσει" από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει τον νεκρό, ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και τού είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του Βελίνα κυνηγούσε μόνο την περιουσία του, ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά. Μετά τη "νεκρανάστασή" του, ο Αργκάν θα επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον άντρα που θα επιλέξει εκείνη. Η παράσταση έκλεισε με θεαματικό τρόπο και τη συμμετοχή των μαθητών επί σκηνής.