Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, την 7η και 8η διδακτική ώρα, οι μαθητές τού τμήματος Α΄δ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον συγγραφέα και δάσκαλο Ισίδωρο Ζουργό, με αφορμή το βιβλίο του «Η ψίχα εκείνου τού καλοκαιριού». 

Πολλά αποσπάσματα τού βιβλίου είχαν διαβάσει οι μαθητές και είχαν συζητήσει γι' αυτά στην τάξη, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ πολλά από τα παιδιά τού τμήματος είχαν διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο.

Οι μαθητές μοιράστηκαν με τον κ. Ζουργό τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που τους δημιούργησε η ανάγνωση τού βιβλίου και ο συγγραφέας απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους που αφορούσαν στο ίδιο το βιβλίο αλλά και γενικότερα στην τέχνη τής λογοτεχνίας, στον πνευματικό και τον λογοτεχνικό οπλισμό τού δημιουργού και στον τρόπο γραφής ενός μυθιστορήματος.

Αναφερόμενος στις επιρροές που έχει δεχθεί ο ίδιος και στον αγαπημένο του συγγραφέα, τους μίλησε για τον Ιούλιο Βερν, τού οποίου τα βιβλία, και τα πενήντα, είχε διαβάσει από μικρό παιδί αγοράζοντάς τα με τα χρήματα που εξοικονομούσε από τα κάλαντα...

Τέλος, όταν ρωτήθηκε ποια προτιμά από τις δύο του ιδιότητες, αυτή τού συγγραφέα ή αυτή τού δασκάλου, τους απάντησε ότι συγγραφέας ήταν και θα είναι σε όλη του τη ζωή, ενώ το επάγγελμα τού δασκάλου έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης.