Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ο συγγραφέας Δημήτρης Μελικέρτης επισκέφθηκε διαδικτυακά τους μαθητές των  τμημάτων Α΄β και Α΄δ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και συζήτησε μαζί τους για το βιβλίο του "Το ιπτάμενο ξενοδοχείο".

Ο συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τον τρόπο γραφής και τις ιδιαιτερότητές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν γράφει ένα βιβλίο εργάζεται καθημερινά και συστηματικά οκτώ, δέκα, δώδεκα ή και περισσότερες κάποιες φορές ώρες την ημέρα. Μοιάζει σαν να ζει εκείνο το διάστημα μαζί με τους ήρωες των βιβλίων του τόσο έντονα, που όταν πια τελειώνει το βιβλίο νιώθει σαν να τους χάνει... και στενοχωριέται.

Επίσης, καθώς είναι διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής, μίλησε στα παιδιά γι' αυτήν και συνεχάρη το Σχολείο που έχει εντάξει τη δημιουργική γραφή στα διδακτικά του αντικείμενα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την επιλογή των ηρώων, "ανέκριναν" τον αγαπημένο τους ήρωα με τη βοήθεια τού συγγραφέα, εμβάθυναν σε έννοιες που πραγματεύεται το βιβλίο, μοιράστηκαν αγαπημένες σκηνές και έκαναν εκφραστική ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων.