Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που συμμετέχουν στη ζώνη Επιστημών και Πολιτισμού, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Βιολογίας κ. Χαρά-Κλειώ Ντόβα, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 ενημερώθηκαν διαδικτυακά για την εξατομικευμένη Ιατρική από τον κ. Γιώργο Πατρινό, καθηγητή Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας τού Τμήματος Φαρμακευτικής τού Πανεπιστημίου Πατρών, και τη βραβευμένη ερευνήτρια και συνεργάτιδά του κ. Σιαμόγλου.


Οι ομιλητές παρουσίασαν το φορητό εργαστήριο μοριακής βιολογίας 2MoBiL (Mobile Molecular Biology Laboratory), που περιλαμβάνει ένα πλήρες εργαστήριο μοριακής βιολογίας μεγέθους βαλίτσας και μπορεί να μεταφερθεί στη σχολική αίθουσα.
Στόχος ήταν η εξοικείωση των μαθητών τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης µε έννοιες και πειραματικές διαδικασίες σχετικές με το πεδίο τής Μοριακής Γενετικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής και παράλληλα η ενημέρωση τού ευρύτερου κοινού για τη σημασία τής ανάλυσης τού ανθρώπινου γονιδιώματος και των πλεονεκτημάτων τής εφαρμογής τής εξατομικευμένης ιατρικής, τόσο για τον άνθρωπο ως μονάδα όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας συνολικότερα.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση των μαθητών με τον κ. Πατρινό.