Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η έμφυλη βία αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα που μέχρι πρόσφατα κρυβόταν "κάτω από το χαλί" λόγω κοινωνικών στερεοτύπων.

Οι εποχές αλλάζουν, οι νέοι είναι ευτυχώς πιο συνειδητοποιημένοι και η κοινωνία μιλάει πια ανοιχτά.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού εντάχθηκε στο πρόγραμμα το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) για την έμφυλη βία.

Σε κάθε τμήμα διαβάστηκαν δύο διηγήματα, ένα για την παρενόχληση αγοριού και ένα για την παρενόχληση κοριτσιού, τής Ελένης Κατσαμά σε εικονογράφηση τής Μυρτώς Δεληβοριά.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές. Όμως,  ότι η σιωπή των παιδιών για λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανάγνωση των διηγημάτων έλεγε πολλά περισσότερα...

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Ειρήνη Μάρη (υπεύθυνη τού ΚΕΘΙ για την επικοινωνία με τα σχολεία), που, εκτός από την ενσωμάτωση τού Σχολείου στο πρόγραμμα, δέχθηκε να συζητήσει η ίδια με τους μαθητές τού Α΄α τμήματος, στις 31 Ιανουαρίου 2022, καθώς και στο ΚΕΘΙ για τα βιβλία που προσέφερε στο Σχολείο, ώστε να μπορεί να τα αξιοποιεί κάθε συνάδελφος και στο μέλλον.

Τέλος, συγχαρητήρια στους μαθητές που επέδειξαν ωριμότητα και ανοιχτό πνεύμα χωρίς προκαταλήψεις, ενσυναίσθηση και σεβασμό, στοιχεία τα οποία αρκετοί ενήλικοι θα ζήλευαν...