Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το διάστημα 14-16 Μαΐου 2022 διεξήχθησαν οι Ρητορικοί Αγώνες των Αρσακείων Σχολείων, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας τους λόγω κορωνοϊού.

Το Α΄ Γυμνάσιο Ψυχικού δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρωτοβουλία. Εκπροσωπήθηκε στους αγώνες από τις μαθήτριες Μελακοπούλου Φαίδρα, Παναγιωτοπούλου Καλλίσια και Παπαγεωργοπούλου Έλενα (Βγ τάξη), Σούρλα Αγγελική και Τσόχου Ελένη (Βδ τάξη) και Σοπικιώτη Αναστασία (Γδ τάξη), που σχημάτισαν δύο ομάδες για το αγώνισμα των διττών λόγων, ενώ δύο από αυτές, οι Παναγιωτοπούλου και Τσόχου, ήταν ομιλήτριες και στο αγώνισμα τού αυθόρμητου λόγου.

Παράλληλα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης παρακολούθησαν διαδικτυακά τον τελικό γύρο των διττών λόγων και τής Β΄ τάξης τον τελικό τού αυθόρμητου λόγου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν που, μετά από αναστολή 2 ετών, γνώρισαν έναν σημαντικό θεσμό που λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια στα Σχολεία τής Φ.Ε.

Το ακροατήριο εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο λόγου, την ποιότητα των ιδεών και την ουσιαστική επιχειρηματολογία των ομιλητών, που ξεχώρισαν από έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Βασικός στόχος εξάλλου τής διοργάνωσης ήταν να παρακινηθεί και το ακροατήριο να ασχοληθεί την επόμενη σχολική χρονιά με τη ρητορική, τόσο στους ομίλους όσο και στην Αγωγή Προφορικού Λόγου.

Στους τελικούς τού αυθόρμητου λόγου συμμετείχε ως πρόεδρος κριτικής επιτροπής η φιλόλογος κ. Β. Λουτριανάκη και ως μέλος η φιλόλογος και υπεύθυνη των ρητορικών ομίλων τού Σχολείου κ. Ε. Παπακώστα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες που έλαβαν μέρος με πολύ καλές επιδόσεις!