Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συμμετεέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KeyCode (2021-2022), που στοχεύει στην επέκταση των προγραμμάτων σπουδών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εκπαιδευτικές εμπειρίες που ενισχύουν τις βασικές ικανότητες των μαθητών, και βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την ενεργό συμμετοχή τού πολίτη και τις αξίες τής Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Αναμένεται να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων πηγών διδασκαλίας, που θα χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση και εκμάθηση βασικών ικανοτήτων και ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών ηλικίας 11-16 ετών για τις ευρωπαϊκές αξίες.

8 συνεργάτες από 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο έργο:

RenaSup (France), Arsakeio Lyceum of Patras (Greece) σε συνεργασία με το A΄Arsakeio Gymnasium of Psychiko, CNFETP (France), University of Siena (Italy), Pixel (Italy), IC2 “Arnolfo di Cambio” (Italy), Fundatia EuroED (Romania), Društvo Humanitas (Slovenia)

Συντονίστρια τού έργου για το Αρσάκειο Ψυχικού είναι η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν που έχει σχεδιάσει αρκετές από τις δραστηριότητες. Συνεργαζεται η φιλόλογος κ. Βάλια Λουτριανάκη.

Πραγματοποιήθηκαν 3 βιωματικές δραστηριότητες από το Compassito, το Εγχειρίδιο του Συμβουλίου τής Ευρώπης για την εκπαίδευση των παιδιών στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ("Κάντε ένα βήμα μπροστά", "Με ποιον θα ήθελες να ζεις" και "Τι θα γινόταν αν..."), οι οποίες βιντεοσκοπήθηκαν και θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα τού σχεδίου, που φιλοξενεί τα βίντεο από όλους τους εταίρους του έργου.

Το PROJECT PORTAL εδώ.