Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού τμήματος Β΄β τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Γεωλογίας-Γεωγραφίας, που διδάσκονται με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών τους.

Η καθηγήτρια Γεωχημείας και Διευθύντρια τού Εργαστηρίου Οικονομικής Γεωλογίας και Γεωχημείας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριάδνη Αργυράκη παρουσίασε το θέμα «Το γεωλογικό παρελθόν τής Ελλάδας», στο πλαίσιο τού προγράμματος: «Ξεδιπλώνοντας το Hellenic Orogen σε χώρο και χρόνο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων, με μαθητές Γυμνασίου».


Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ο γεωλογικός χάρτης, η γεωλογική χρονική κλίμακα και δείγματα βράχων.

Στόχος τού προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές το ταξίδι των πετρωμάτων στον γεωλογικό χώρο και χρόνο μέσα από μια βιωματική δραστηριότητα με τη χρήση τού γεωλογικού χάρτη, καθώς και χαρακτηριστικών πετρωμάτων και απολιθωμάτων τα οποία συναντάμε στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με την κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγο και Υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Τους μαθητές συνόδευσε η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, χημικός, και ο καθηγητής Γεωγραφίας-Γεωλογίας κ. Χρήστος Γεωργίου, φυσικός.