Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν θεία λειτουργία αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, παρουσία όλων των μαθητών και μαθητριών και εκπαιδευτικών

Αρχικά η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων τού Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων τού Ολοκαυτώματος, ανέγνωσε το μήνυμα τής Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Στη συνέχεια ο φιλόλογος κ. Ευάγγελος Κατσιναβάκης, υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση τού Αρχείου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, παρουσίασε την προσφορά τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη Νεοελληνική Παιδεία.

Οι μαθητές τής Β΄τάξης είχαν προετοιμάσει και προέβαλαν στους συμμαθητές τους εποπτικές παρουσιάσεις και εργασίες σχετικά με το έργο των Τριών Ιεραρχών, τού Μεγάλου Βασιλείου, τού Γρηγόριου τού Ναζιανζηνού και τού Ιωάννου τού Χρυσοστόμου, τα βιογραφικά στοιχεία τους και την ξεχωριστή προσφορά τους.

Διάβασαν, επίσης, στο πρωτότυπο και σε μετάφραση αποσπάσματα των κειμένων τους, ενώ η χορωδία τραγούδησε το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών, με την επιμέλεια τής μουσικού κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οι: Εκάτη-Αικατερίνη Αντύπα (Β΄α), Βασιλική Κρασσά (Β΄β), Γεώργιος Νικολής (Β΄γ), Αλέξανδρος Μακρυπόδης (Β΄γ) και Γεράσιμος Τουλάτος (Β΄δ).

Την εορτή επιμελήθηκαν η φιλόλογος κ. Αναστασία Μανιώτη και η θεολόγος κ. Έλενα Σκούμπου.