Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η φωνή των νέων παιδιών, των μαθητών και μαθητριών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ενώθηκε στις 8 Μαρτίου 2023, ημέρα πανελλήνιων κινητοποιήσεων, με τις φωνές συνομηλίκων τους από όλη την Ελλάδα, ως φόρο τιμής για τους νεκρούς στα Τέμπη.

Με τα σώματά τους σχημάτισαν τη φράση «Ποτέ ξανά... ». Και με τις λέξεις τους συνόδευσαν αυτή τη συμβολική κίνηση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Ποτέ ξανά να μην βλέπουμε το λάθος και να λέμε ότι δεν μας αφορά», «Όλοι Φταίμε! Ποτέ ξανά.», «Ποτέ ξανά να μην ζήσουμε φρούδες ελπίδες και ανεκπλήρωτα όνειρα», «Ποτέ ξανά θυσίες αδικαιολόγητες»...

Μέσα στα τμήματα έγιναν σχετικές συζητήσεις και δραστηριότητες για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας γέννησε το τραγικό γεγονός, καθώς και για τον ενεργό πολίτη, τη σημασία αντιμετώπισης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με κριτική ματιά, την ατομική ευθύνη, τη συλλογική δύναμη.

Η μαθήτρια τού τμήματος Γ΄β Μιχαέλα Καστή συγκέντρωσε όλο το υλικό και δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο.

Στις δράσεις που αναφέρονται συνεργάστηκαν και συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Παντελής Κατηνιώτης,  Ευαγγελία Λουτριανάκη, Αναστασία Μανιώτη, Δημήτριος Παπουτσάκης και Ευαγγελία Τρούλλου.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους κ. Δημήτριο Παπουτσάκη για τη λήψη φωτογραφίας με drone και τον κ. Κωνσταντίνο Μαρούλη για τη λήψη φωτογραφίας από παράθυρο τού Σχολείου.