Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργάνωσαν το τρίτο μέρος τής εκδήλωσης "Ημέρες Σταδιοδρομίας".

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Στις Ημέρες Σταδιοδρομίας τού β΄ τετραμήνου (οι Ημέρες Σταδιοδρομίας τού α΄ τετραμήνου πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2022) προσεκλήθησαν 4 γονείς μαθητών/-τριών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τής Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Στις Ημέρες Σταδιοδρομίας συμμετείχαν οι ομιλητές:

κ. Μιχαήλ Ελευθεράκης, Project Manager at IndiGG - World’s largest Web3 Gaming DAO
κ. Δημήτριος Μανδήλης, Global Project Manager, Pharmaceutical Clinical Trials
κ. Νικόλ Παπαδοπούλου, Graphic Designer
κ. Μιχάλης Τσόχος, δημοσιογράφος

Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχαν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού: για το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο η κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου και για το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο η κ. Σοφία Γρατσία-Ορφανού, ενώ την ευθύνη τής οργάνωσής της είχαν οι καθηγητές - Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης (Α΄ Γυμνάσιο) και  Αικατερίνη Σουφλιά (Β΄ Γυμνάσιο).