Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, όλη η μαθητική κοινότητα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησε διάφορα θεατρικά δρώμενα και τραγούδια.

Ειδικότερα:

Δέκα μαθητές και μαθήτριες, σε συνεργασία με τη φιλόλογο κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη, προσέγγισαν βιωματικά τη διαχρονική έννοια τής προσφυγιάς και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το δρώμενο με θέμα: «Παράλληλοι δρόμοι», δημιουργία των ίδιων των μαθητών.
Το δρώμενο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης στο 9ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο: «Μνήμη Μικρασιατικού Πολιτισμού».

Η Λέσχη Χορωδίας και Μουσικών Οργάνων των Β΄ και Γ΄ τάξεων, παρουσίασαν τραγούδια ελληνικά και ξένα, αρχίζοντας με τις Μνήμες τής Μικράς Ασίας: 1) «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» - τραγούδι και χορευτικό δρώμενο από μαθητές, (για να δείτε απόσπασμα από το χορευτικό πατήστε εδώ) 2) «Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι» - παραδοσιακό τραγούδι 3) τραγούδια αφιερωμένα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, από τη συλλογή «Χρυσοπράσινο φύλλο», και στη σχολική ζωή: «Μη μιλάς άλλο γι' αγάπη», «Το τραγούδι τής ερήμου», «You raise me up (gospel)», «Perfect (pop ballad)», «Rip song». Τους μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασε η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Ο Αγγλικός Θεατρικός Όμιλος (ENGLISH THEATRE CLUB) των Αρσακείων Σχολείων παρουσίασε το 1ο μέρος από το μιούζικαλ "ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ", στο οποίο έλαβαν μέρος 35 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, εκ των οποίων 19 από το Α΄ Γυμνάσιο.

Τα παιδιά ξεσήκωσαν το κοινό με τις υπέροχες φωνές και τα χορευτικά τους, που συνοδεύονταν από την υπέροχη μουσική των "ABBA". Η παράσταση, που διήρκησε μία ώρα, ήταν στα Αγγλικά.
Την παράσταση που χορογράφησε η κ. Αθηνά Παπαδημητρίου και δίδαξε μουσικά η κ. Νεφέλη Παραμυθιώτη, προσάρμοσε και σκηνοθέτησε η υπεύθυνη τού ομίλου κ. Μαρία Μαρίν, καθηγήτρια Αγγλικών,  η οποία επιμελήθηκε και την οπτικοακουστική κάλυψη.