Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, για τους γονείς και κηδεμόνες τής Α΄ τάξης, και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, για τους γονείς και κηδεμόνες των Β΄ και Γ΄ τάξεων, πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, παρουσίαση τού Προγράμματος Σπουδών και τής λειτουργίας τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.

Η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, παρουσία και των Υποδιευθυντριών κ. Χρυσούλας Κλειδή και Αικατερίνης Ζωΐδου, οι Σύμβουλοι κ. Μαρία Κούκνη και Γεώργιος Γεωργουλέας από τη Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία τής Φ.Ε., καθώς και ο κ. Παντελής Κατηνιώτης από την Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού τής Φ.Ε. υποδέχθηκαν τους γονείς και παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά και πολιτιστικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Αακολούθησε συζήτηση.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Στην αρχή η Διευθύντρια αναφέρθηκε στο όραμα των εκπαιδευτικών τού Σχολείου μας, εστίασε στον κεντρικό στόχο, ο οποίος είναι η ποιότητα ζωής των μαθητών στο Σχολείο, και τόνισε ότι για να είναι βιώσιμη και  αποδοτική η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας πρέπει να λειτουργεί η "αρχή των τριών συγκοινωνούντων δοχείων" ανάμεσα σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Στη συνέχεια παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών και την οργάνωση τής σχολικής ζωής.

Για να δείτε την παρουσίαση τής Διευθύντριας πατήστε εδώ.

Οι σχολικοί ψυχολόγοι κ. Μαρία Κούκνη, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, και κ. Γεώργιος Γεωργουλέας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, μίλησαν για την προσαρμογή των παιδιών στο Γυμνάσιο, για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών και για τις ιδιαιτερότητες τής εφηβικής ηλικίας.

Ο Σύμβουλος Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης αναφέρθηκε στον θεσμό τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο ρόλος τού οποίου είναι σήμερα περισσότερο κρίσιμος από ποτέ. Ο κ. Κατηνιώτης ενημέρωσε τους γονείς και για διάφορες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο τής λειτουργίας τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Για να δείτε αυτές τις δράσεις  πατήστε εδώ (συνημμένο 3) και για να δείτε την παρουσίαση τού κ. Κατηνιώτη εδώ. (συνημμένο 4).

Την ενημερωτική συνάντηση έκλεισε ο κ. Γεώργιος Νάκος, ψυχολόγος PhD και Στέλεχος τής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο κ. Νάκος, εισήγαγε το ακροατήριο σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαπάτησης. Μέσα από μια πληθώρα παραδειγμάτων, ενημερωτικών βίντεο και πραγματικών υποθέσεων, που έχει χειριστεί ο ίδιος στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατέστησε σαφές ότι η γονεϊκή επίβλεψη, η επαφή και η επικοινωνία με τους εφήβους και η συστηματική ενημέρωση στο Σχολείο μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό δίκτυ ασφαλείας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!