Αρσάκεια Ιωαννίνων

Όπως κάθε χρόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού τίμησαν την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940 με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στο θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, και παρουσιάστηκε από μαθητές και μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.

Στην αρχή η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου διάβασε τη 10η ΠΡΑΞΗ/22-09-2023 τού Συλλόγου Διδασκόντων με θέμα: «Ορισμός Σημαιοφόρου και Παραστατών για το σχολικό έτος 2023-2024».

Σύμφωνα με  αυτήν, για το τρέχον σχολικό έτος ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες τής Σημαίας ως εξής: από την Γ΄ τάξη σημαιοφόρος η μαθήτρια Αικατερίνη-Καλλιρόη Βασιλείου, τού Δημητρίου και τής Μαρίας, με γενικό βαθμό "Άριστα" (19 και 14/15). Δεξιά παραστάτιδα  η μαθήτρια Δάφνη Μαργέλου, τού Μάριου και τής Παρασκευής, με γενικό βαθμό "Άριστα" (19 και 11/15). Αριστερή παραστάτιδα η μαθήτρια Ελβίρα-Ελευθερία Χρυσικοπούλου, τού Κωνσταντίνου και τής Μαρίας, με γενικό βαθμό "Άριστα" (19 και 10/15).
Στην πίσω σειρά: από τη Β΄ τάξη δεξιά παραστάτιδα η μαθήτρια Αθηνά Γεωργακοπούλου, τού Παναγιώτη και τής Βασιλικής, με Γενικό Βαθμό "Άριστα" (19 και 13/15 και αριστερή παραστάτιδα η μαθήτρια Αργυρώ Αρβανιτοπούλου, τού Θεοδοσίου και τής Ευφροσύνης, με Γενικό Βαθμό "Άριστα" (19 και 12/15).
Από την Α΄ τάξη, κατόπιν κλήρωσης, ορίστηκε παραστάτης ο μαθητής Γεώργιος Παπαβασιλείου, τού Αιμιλίου και τής Βασιλικής, και αναπληρωτές παραστάτες η μαθήτρια Ειρήνη Καλλίνωση, τού Μάριου και τής Παρασκευής-Αναστασίας και ο μαθητής Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης, τού Μάριου και τής Μαρίας.

Η σημαιοφόρος για το σχολικό έτος 2022-2023, η οποία παρέδωσε τη Σημαία, ήταν η μαθήτρια η Ιακωβίνα Λυράκου, τού Δημητρίου και τής Βασιλικής.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η φιλόλογος κ. Αικατερίνη Κολεύρη.

Στη συνέχεια, σε πνεύμα μνήμης και στοχασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Γυμνασίου παρουσίασαν αφιέρωμα στο Έπος τού  '40.

Στο τέλος η Διευθύντρια τού Σχολείου μας είπε τα εξής:

«Εορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940 και όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για την υπεράσπιση των ιδανικών των Ελλήνων. Αντλούμε θάρρος και δύναμη για το παρόν, ελπίδα και έμπνευση για το μέλλον. Το έργο των προγόνων, οι αγώνες και οι θυσίες τους, ας γίνουν οδηγητική φωνή για τον βηματισμό τού παρόντος και τον σχεδιασμό τού μέλλοντος.Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου κ. Σοφία Γρατσία-Ορφανού για την ιδέα του θέματος!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με ενθουσιασμό και σθένος προσέγγισαν τα γεγονότα τής εποχής εκείνης μέσα από τα εμπνευσμένα κείμενα-διασκευές των φιλολόγων κ. Ιωάννας Νικητοπούλου, Νάντιας Διαμαντοπούλου, Ιωάννας Γεωργιλάκη, Ειρήνης Φαραντούρη, Σταματίνας Κουρή, Ξανθίππης Παναγιωτοπούλου, Χριστίνας Βασιλάκου και Ελένης Βαϊοπούλου.
Συγχαίρουμε για τη θεατρική διδασκαλία τη θεατρολόγο κ. Ελένη Κορρέ και για τη διδασκαλία τής χορωδίας τη μουσικό κ. Κωνσταντίνα Κορρέ. Την επιμέλεια τής άρτιας ηλεκτρονικής παρουσίασης είχαν οι κ. Ξανθίππη Παναγιωτοπούλου, Αικατερίνη Σουφλιά και Άννα Τζώρτζη. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι κ. Αικατερίνη Σουφλιά και Βασιλική Χατζηλάκου.
Ευχαριστώ, επίσης, θερμά τη μαθήτρια Φραντζέσκα Παπαθεοδώρου για την παρουσίαση τού προγράμματος. Τον Γενικό Συντονισμό όλων των τεχνικών εργασιών είχε η κ. Ειρήνη Τσάφου, την οποία ευχαριστώ θερμά και συγχαίρω για την οργάνωση, καθώς και όλα τα μέλη τού τεχνικού προσωπικού. Και, τέλος, ευχαριστώ την Γραμματέα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Λήδα Λυγερού για όλη την υποστήριξή της!».