Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με χαρά η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχε στην εορταστική δράση για τα τρίτα γενέθλια τής περιβαλλοντικής οργάνωσης SAVE YOUR HOOD (πατήστε εδώ), στα Τουρκοβούνια, στις 19 Νοεμβρίου 2023.

Μαζί με 100 περίπου εθελοντές και εθελόντριες (μαθητές/-τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους οργανώσεων και δήμων κ.ά.) διέθεσαν με προθυμία τον ελεύθερο χρόνο τής Κυριακής για να συγκεντρώσουν 300 περίπου κιλά σκουπίδια, δίνοντας μια «ανάσα» στο βουνό και το δάσος... Στη συνέχεια καθάρισαν και ζωγράφισαν ταμπέλες και κάδους με συνθήματα και εικόνες που κινητοποιούν για την προστασία τού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναδρομή των υπευθύνων στις δράσεις των τριών ετών που ένωσαν χιλιάδες εθελοντές/-τριες από ολόκληρη την Ελλάδα και είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση εκατομμυρίων κιλών σκουπιδιών..

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού εκπροσώπησαν οι μαθητές Νικόλαος Κόμης (Α΄β) και Δημήτρης Σύρρης (Α΄3), καθώς και η υπεύθυνη τής Ζώνης Εθελοντισμού κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη

Λίγα λόγια για την οργάνωση SAVE YOUR HOOD:

Το κίνημα Save Your Hood ενισχύει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα για να δράσουν παρέχοντας ενα κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον για πιο υγιείς γειτονιές. Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία, που γρήγορα γιγαντώθηκε, για την ευαισθητοποίηση τού αυξανόμενου κοινού  σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Απόβλητα κάθε είδους, πλαστικά, άλλα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ανακυκλώσιμα, οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά, ακόμη και επικίνδυνα απόβλητα έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα. Η ανάγκη για όλους μας να έχουμε πιο καθαρά, πιο όμορφα αισθητικά, πιο υγιεινά μέρη για να ζήσουμε, μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.