Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την 1η Ιουνίου 2023 η βραβευμένη ποιήτρια Ada Limón έγραψε το ποίημα "In Praise of Mystery" για να ξεκινήσει την εκστρατεία τής NASA "Message in a Bottle", η οποία προσκαλεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να υπογράψουν τα ονόματά τους στο ποίημα...

Το ποίημα θα είναι χαραγμένο στο Clipper μαζί με τα ονόματα των συμμετεχόντων που θα είναι χαραγμένα σε μικροτσίπ τοποθετημένα στο διαστημόπλοιο. Μαζί, το ποίημα και τα ονόματα των συμμετεχόντων, θα ταξιδέψουν 1,8 δισεκατομμύρια μίλια στο ταξίδι τής Europa Clipper στο σύστημα τού Δία.

Στο πλαίσιο τής συμμετοχής τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στο πρόγραμμα "ARTEMIS", η καθηγήτρια Αγγλικής κ. Μαίρη Μαρίν σχεδίασε μια δραστηριότητα, κατά την οποία οι μαθητές/-τριες τής Β΄ τάξης, αφού ακούσουν το ποίημα από την ίδια την ποιήτρια, το διαβάσουν και το αναλύσουν μέσα στην τάξη απαντώντας σε ερωτήσεις κατανόησης, θα μπουν στην ειδική σελίδα τής ΝΑΣΑ και θα γράψουν το όνομά τους για να «χαραχτεί στο μικροτσιπ» που θα ξεκινήσει το ταξίδι μέχρι τον πλανήτη Δία τον Οκτώβριο τού 2024.