Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που ανήκουν στην ομάδα τού Ομίλου Χημείας, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο τού προγράμματος πού υλοποιείται στον όμιλο: «Η εφαρμογή τής Χημείας στην Ιατρική», ανακάλυψαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη τού Ομίλου Χημείας (από το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο, Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο και τα Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία), την εφαρμοσμένη φαρμακευτική χημεία.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν διάλεξη με θέμα: «Το σώμα μας: ένα εργαστήριο Χημείας!», με εισηγητή τον ιατρό αναισθησιολόγο κ. Χρήστο Αποστολίδη, εξειδικευμένο στην αναισθησία σε παιδιά και ενήλικες με καρδιοπάθειες (συγγενείς και επίκτητες), οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση ή άλλες παρεμβάσεις. Ο κ. Αποστολίδης είναι υπεύθυνος σεμιναρίων εκπαίδευσης στη βασική και εξειδικευμένη αναζωογόνηση παιδιών και ενηλίκων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον το θέμα τής εισήγησης, το οποίο στόχευε σε μια πρώτη επαφή των μαθητών με την εφαρμοσμένη, διά τής φαρμακολογίας, χημεία και, συγκεκριμένα, στην εισαγωγή τους στις έννοιες τής φαρμακοκινητικής και τής φαρμακοδυναμικής.
Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν και για το επάγγελμα τού αναισθησιολόγου.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια για τον Όμιλο Χημείας Αρσακείων Ψυχικού είναι η Διευθύντριά μας κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου.

Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ (συνημμένο pdf).