Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τον Αρσάκειο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, οι μαθητές τού τμήματος Β΄δ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς κ. Αικατερίνη Ημέλλου και Ευαγγελία Λουτριανάκη, σχεδίασαν και ανάρτησαν σε ταμπλό τού Σχολείου ένα απλό και πρωτότυπο παιχνίδι ορθογραφίας.

Αρχικά οι μαθητές επέλεξαν δύσκολες λέξεις από τους λεξιλογικούς πίνακες τού βιβλίου των Αρχαίων Ελληνικών και τις κατέγραψαν σε έναν κατάλογο, ο οποίος συμληρώθηκε και με λέξεις τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας. Στη συνέχεια σε κομμάτια χοντρού χαρτονιού, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Ελένη Γαλιάνδρα, τα παιδιά έγραψαν συγκεκριμένες λέξεις με χρωματιστούς μαρκαδόρους αφήνοντας κενά στα φωνήεντα, στις διφθόγγους και στα διπλά σύμφωνα. Οι μαθητές πειραματίστηκαν συμπληρώνοντας τα κενά στα γράμματα σε χαρτόνια μικρού μεγέθους. Την ημέρα επίδοσης των ελέγχων έπαιξαν, μάλιστα, και οι γονείς, με ενθουσιασμό και εκείνοι, και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην ορθογραφία!

Με αυτή τη δράση συνδυάστηκε η άσκηση στην ορθογραφία με τη χαρά τού παιχνιδιού και τον συναγωνισμό για το ποιος θα συμπληρώσει πιο γρήγορα τις λέξεις... Η συγκεκριμένη δράση θα ανανεώνεται κάθε μήνα με καινούργιες «δύσκολες» λέξεις, τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές, και θα εμπλουτιστεί με ερμηνείες λέξεων σε επόμενο στάδιο.