Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και των τριών επιπέδων των Γερμανικών ασχολήθηκαν με τη σπουδαιότητα τού γερμανικού πρωινού.

 

Στο πλαίσιο τού μαθήματος για τη διατροφή, οι καθηγήτριες των τμημάτων κ. Παπασταθοπούλου, Χαρίση και  Κουτρομάνου πληροφόρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις διατροφικές συνήθειες των Γερμανών και, μάλιστα, για την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κατανάλωση ενός υγιούς και ισορροπημένου πρωινού.

Και τα τρία τμήματα παρακολούθησαν σχετικά βίντεο.

Συγκεκριμένα, το προχωρημένο τμήμα τής κ. Χαρίση έλυσε online ασκήσεις και έκανε προφορική εξάσκηση στο πρότυπο των εξετάσεων τού Goethe B1. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες απάντησαν, μέσω τής ψηφιακής τάξης, σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το τι καταναλώνουν οι ίδιοι για πρωινό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού μεσαίου τμήματος τής κ. Παπασταθοπούλου αφομοίωσε το καινούργιο λεξιλόγιο μέσω διαδραστικών ασκήσεων και παιχνιδιών και παρουσίασαν τις δικές τους διατροφικές συνήθειες στη γερμανική γλώσσα.

Τέλος, το αρχάριο τμήμα τής κ. Κουτρομάνου απόλαυσε στην τάξη ένα αυθεντικό γερμανικό πρωινό, την επιμέλεια τού οποίου είχαν αναλάβει οι ίδιοι μαθητές.