Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024 στους πίνακες αναρτήσεων εργασιών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού αναρτήθηκαν εργασίες των μαθητών και μαθητριών των Α΄ και Β΄ τάξεων.

Στην Α΄ τάξη αναρτήθηκε η εργασία με τίτλο: «Ένα μήλο γεμάτο εκπλήξεις», στην οποία τα παιδιά καλούνται να γεμίσουν ένα σχήμα, εν προκειμένω ένα μήλο, με σχήματα τα οποία να συμπληρώνουν και να ταιριάζουν ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόκειται για μια άσκηση φαντασίας και αντίληψης χώρου, αυξημένης δυσκολίας, στην οποία τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά.

Στη Β΄ τάξη αναρτήθηκε η εργασία με τίτλο «Σχεδιάζουμε ένα πρόσωπο», για την οποία προηγήθηκε διδασκαλία με αναφορά στις αναλογίες τού προσώπου και στη χρυσή τομή (πώς ορίζεται και πού συναντάται στη φύση), άσκηση εξίσου αυξημένων απαιτήσεων, στην οποία τα παιδιά, επίσης, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Στη Β΄ τάξη αναρτήθηκε, ακόμη, η εργασία «Ζωγραφίζουμε μια Ζούγκλα», μετά από αναφορά στη ναΐφ ζωγραφική και στο έργο γνωστών ναΐφ ζωγράφων (Σαγκάλ, Ρουσσώ, Θεόφιλο).

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού.