Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 14 και 21 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές των τμημάτων Γ΄α και Γ΄β τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ορθογραφίας μέσα στα τμήματά τους, σε μια προσπάθεια  των Αρσακείων Σχολείων να εμπλέξεον όλα τα παιδιά σε κάθε τομέα διδασκαλίας τής μητρικής μας γλώσσας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να γράψουν σωστά λέξεις απαιτητικής ορθογραφίας που εκφωνήθηκαν από την καθηγήτρια. Έτσι, αξιοποιήθηκε το υλικό τού τελικού τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας, αναδείχθηκε η νικήτρια ομάδα σε κάθε τμήμα και δόθηκε ένα συμβολικό δώρο σε κάθε παιδί τής ομάδας. Στη συνέχεια, σττο σύνολο τής τάξης, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Κολεύρη, φιλόλογος, παρουσίασε την ορθογραφία όλων των λέξεων που επέλεξαν από την τράπεζα λέξεων τού Αρσάκειου Διαγωνισμού οι μαθητές.

Ο στόχος ήταν όχι μόνο να μάθουν οι μαθητές μας την ορθογραφία των τύπων αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη διαχρονία τής γλώσσας μας μέσω ετυμολογικών συνδέσεων. Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η γνώση συνδυάστηκε με τη συνεργασία και τον συναγωνισμό. Ελπίζουμε τα πολύχρωμα μολύβια που ήταν το δώρο των ομάδων να αξιοποιηθούν στην εξάσκηση τού λόγου των μαθητών μας!